Even voorstellen.. stagiair Guido Ansem

Even voorstellen.. stagiair Guido Ansem

Guido AnsemTerug van weg geweest, het 'even voorstellen'. We hopen dit weer maandelijks te doen.

 

RUBRIEK Even voorstellen…

In de rubriek ‘Even voorstellen…’ maken we kennis met één van de personen die binnen het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch actief zijn. Vandaag is het de beurt aan Guido Ansem.

Naam: Guido Ansem

Woonplaats: Rotterdam

Functie: Stagiair
 
Opleiding(en): Bewegingstechnologie

Hobby's: Gewichtheffen

Hoe ben je bij het InnoSportLab terecht gekomen?

Tijdens de minor sporttechnologie werd er een dag een excursie georganiseerd naar het InnoSportLab. Hier kregen wij toen een rondleiding en er werd uitgelegd waar het lab zich zoal mee bezig houd. Gezien mijn passie voor sport sprak mij dit erg aan en zag ik een stageplek bij het lab zeker zitten. Na via de mail contact gehad te hebben met Maurice Aarts kwam ik langs voor gesprek waar we  tot een overeenkomst over de opdracht zijn gekomen.

Waaruit bestaan je werkzaamheden / stage opdracht?

Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het coderen in MATLAB, ook assisteer ik geregeld bij het doen van diverse metingen met Xsens.

Hoe draag je bij aan de verdere ontwikkeling van het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch?

Tijdens mijn stage ben ik bezig met het ontwikkelen van een real-time feedback systeem voor turnsters op het onderdeel balk. Het doel is de positie van het lichaamszwaartepunt real-time weer te geven in een interface voor de coaches en auditieve feedback geven wanneer deze buiten het steunvlak dreigt te vallen. Ook zal er een score gekoppeld worden aan de algehele stabiliteit van de uitvoering zodat deze met uitvoeringen uit het verleden vergeleken kan worden.

 

In welke functie zou je graag na je opleiding willen werken?

Waar ik na mijn opleidingen in het werkveld aan de slag wil is mij nog niet geheel duidelijk. Wel weet ik zeker dat ik na mijn bachelor bewegingstechnologie nog een master wil gaan doen. Momenteel ben ik bezig mij hierop te oriënteren en een keuze te maken tussen de verschillende mogelijkheden.

 

Wat is je favoriete turnonderdeel?

Ringen

Welke sport beoefen je zelf?

Gewichtheffen

Dilemma’s:

 • Topsport of breedtesport?
  Persoonlijk vind ik werken binnen de topsport het leukst. Dit omdat ik het erg interessant vind hoe ver we het menselijke kunnen kunnen pushen en indrukwekkend om te zien waartoe een mens met de juiste training instaat kan zijn.
 • Teamsport of individuele sport? 
  Zelf ben ik meer een individuele sporter, ik vind het fijn om zelf 100% invloed te hebben op mijn prestaties.
 • Zelf sporten of training geven/coachen? 
  Ondanks dat ik geruime tijd les gegeven heb in gewichtheffen heeft zelf trainen toch mijn voorkeur. Het is zeker leuk als je ziet dat mensen progressie boeken door de tips die jij ze geeft, maar zelf bezig zijn is toch niet te evenaren.
 • Training of wedstrijd? 
  Wedstrijd, hoewel de training natuurlijk 95% van de tijd binnen de sport is en dat is waar de progressie geboekt wordt gaat er toch niets boven voet zetten op een wedstrijd plankier.
 • Innovatie brengt de sport verder of innovatie gaat ten koste van de sportieve component?
  Innovatie brengt de sport zeker verder. Er is een limiet aan wat het menselijk lichaam kan en ik denk dat op een gegeven moment technologie de enige manier is om nog progressie te boeken. En hoewel de technologie zeker bijstaat in de trainingen zullen de sporters het op de wedstrijd toch echt zelf moeten doen.
Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitter