Projecten

6 / 20 projecten weergegeven

Naast turnen, trampoline springen en acrogym valt ook freerunning onder de gymnastische sporten. Echter is hier vanuit het InnoSportLab nog weinig onderzoek naar gedaan en valt er dus nog veel te (achter)halen. Stagiaire Lotte de Haas verdiept zich tijdens haar stageperiode in deze sport.

Lees meer

Turners en turnsters gebruiken op rek en ringen turnleertjes om blaren te voorkomen en grote krachten op de handen op te vangen. Zij ervaren regelmatig problemen met de huidige turnleertjes, vandaar dat samen met topturners het project “GymGrips” gestart is om betere turnleertjes te ontwikkelen.

Lees meer

Het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch heeft samen met Janssen-Fritsen voor de turnwereld een spanningsmeter onderzocht om de kabelspanning van de kabels bij de brug ongelijk en de rekstok te meten.

Lees meer

Binnen het project ‘Slimme ringen’ wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een ringenstel dat de coach en sporter van relevante informatie over de symmetrie van de krachtelementen van een ringenoefening kan voorzien. Op dit moment worden de slimme ringen getest in het InnoSportLab.

Lees meer

Het uitgekiende videosysteem en de geautomatiseerde analyse maken het mogelijk om tijdens trainingen directe feedback te geven.

Lees meer

Trampolinespringen is een sport met een hoog blessurerisico. Dit trainingsapparaat kan zowel ingezet worden voor geblesseerde trampolinespringers tijdens hun revalidatietraining als ook voor degenen die nieuwe elementen (sprongen) willen (her)leren.

Lees meer