Projecten

7 / 20 projecten weergegeven

Om de ontwikkeling van jeugdige trampolinetalenten specifieker te ondersteunen, is het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch op vraag van de coaches en in samenwerking met de KNGU gestart met het ontwikkelen van een sportspecifieke, fysieke testbatterij.

Lees meer

Turners en turnsters gebruiken op rek en ringen turnleertjes om blaren te voorkomen en grote krachten op de handen op te vangen. Zij ervaren regelmatig problemen met de huidige turnleertjes, vandaar dat samen met topturners het project “GymGrips” gestart is om betere turnleertjes te ontwikkelen.

Lees meer

Binnen het project ‘Slimme ringen’ wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een ringenstel dat de coach en sporter van relevante informatie over de symmetrie van de krachtelementen van een ringenoefening kan voorzien. Op dit moment worden de slimme ringen getest in het InnoSportLab.

Lees meer

Het uitgekiende videosysteem en de geautomatiseerde analyse maken het mogelijk om tijdens trainingen directe feedback te geven.

Lees meer

Trampolinespringen is een sport met een hoog blessurerisico. Dit trainingsapparaat kan zowel ingezet worden voor geblesseerde trampolinespringers tijdens hun revalidatietraining als ook voor degenen die nieuwe elementen (sprongen) willen (her)leren.

Lees meer

Mentale aspecten spelen een belangrijke rol bij het kunnen bereiken van topsportprestaties. Allereerst is de werking van neurofeedback met een wetenschappelijke testopstelling gevalideerd. Met een ‘breintrainer’ kan op de mentale fitheid bij topsporters misschien geoptimaliseerd worden.

Lees meer

Het Fifty-fifty apparaat van Janssen-Fritsen geeft ringturners de gelegenheid om op 50% van de intensiteit te trainen. Echter is dit voor topturners teveel hulp en zou het voor hen gewenst zijn een apparaat te hebben waarmee op 80-90% van de intensiteit getraind kan worden.

Lees meer