Sporttalentidentificatie

Sporttalentidentificatie

Doel

Het breedtesportproject sporttalentidentificatie wil kinderen van 4 tot 8 jaar op basis van individuele talenten, interesses en aanleg grofmazig en vroegtijdig adviseren in hun sport- of beweegactiviteiten, zodat ze uiteindelijk langduriger en met (meer) plezier (levenslang) gaan bewegen.

 

Projectomschrijving

Kinderen die altijd als laatste worden gekozen voor het voetbalpartijtje in de gymles hebben daar later vaak minder plezierige herinneringen aan. Misschien is dit wel te voorkomen als bewegen beter aansluit bij de aanleg en behoeftes van kinderen, want ieder kind heeft wel ergens een (bewegings)talent voor.

 

Het breedtesportproject (Sport)talentidentificatie wil kinderen van 4 tot 8 jaar op basis van individuele talenten, interesses en aanleg grofmazig en vroegtijdig adviseren in hun sport- of beweegactiviteiten. Sportclub Flik-Flak, een groot aantal basisscholen uit Den Bosch en de Rijksuniversiteit Groningen en InnoSportNL werken samen in dit project dat als doel heeft kinderen uiteindelijk langduriger en met (meer) plezier (levenslang) te laten bewegen.

 

Voor deze specifieke doelgroep wordt een gereedschapkist (toolkit) ontwikkeld met onder andere testen voor fysieke en mentale eigenschappen, maar ook interessepeilingen. In de toekomst zorgt een software-ontwikkelaar voor het digitale systeem voor de toolkit.

 

Meer informatie?

Organisatie InnoSportNL
Contactpersoon Maurice Aarts
Telefoon +31 (0)26 4834598
E-mail ...

Status project

Start

1 maart 2009

Lopend

Programmalijnen

  • Talentontwikkeling

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitter