Kabelspanningsmeter voor de turnpraktijk

Kabelspanningsmeter voor de turnpraktijk

Doel

Snel en betrouwbaar kunnen meten van de kabelspanning bij rekstok en brug ongelijk

 

Projectomschrijving

Het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch heeft samen met Janssen-Fritsen voor de turnwereld een spanningsmeter onderzocht om de kabelspanning van de kabels bij de brug ongelijk en de rekstok te meten.

De Rigtune Pro spanningsmeter, komend vanuit de zeilsport, is een valide en betrouwbaar meetinstrument gebleken waarmee snel en accuraat de spanning op de kabels bij rekstok en brug ongelijk te bepalen is in zowel wedstrijd- als trainingssituaties. Hierdoor wordt kostbare insteltijd bespaard en kan voor iedere gymnast de kabelspanning sneller ingesteld worden.

KabelspanningsmeterRigtune Pro geklemd op een staalkabel van een rekstok in de turn(trainings)praktijk.

 

Epke Zonderland en zijn trainer Daniel Knibbeler maakten tijdens de Olympische Spelen gebruik van Rigtune Pro spanningsmeter om de optimale spanning op de rekstok voor Epke te hebben. Enkele dagen voor de wedstrijd worden tijdens een oefening in de Olympische hal (video, vanaf 0:34 sec) de materialen getest, om uiteindelijk tijdens de finale tot zijn gouden oefening te komen.

spanningsmeter in actieTrainer Daniel Knibbeler checkt aan de hand van de Rigtune Pro spanningsmeter de kabelspanning voor Epkes gouden oefening tijdens de Olympische Spelen

 

Hieronder vindt u het complete rapport 'Het in de turnpraktijk meten van kabelspanning bij rekstok en brug ongelijk'.

Toon meer informatie

rapport spanningsmeter 1rapport spanningsmeter 2rapport spanningsmeter 3rapport spanningsmeter 4rapport spanningsmeter 5rapport spanningsmeter 6rapport spanningsmeter 7

Toon minder informatie

 

Meer informatie?

Organisatie  InnoSportLab 's-Hertogenbosch
Contactpersoon  
Telefoon  
E-mail  

Status project

Start

1 augustus 2011

Eind

1 maart 2012

Afgerond

Programmalijnen

  • Sportproducten
  • Prestatiemonitoring

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitter