GymGrips project

GymGrips project

Doel

Het doel van het project GymGrips is om samen met (top) turners nieuwere, betere turnleertjes te ontwikkelen.

 

Projectomschrijving

 

In trainingen en zelfs tijdens turnwedstrijden scheuren turnleertjes regelmatig af met alle gevolgen van dien: een val, blessures, verminderd vertrouwen en wellicht het mislopen van een medaille. Tijdens de WK Turnen 2013 in Antwerpen moest een turner voortijdig zijn wedstrijd beëindigen omdat zijn leertje tijdens de rekoefening scheurde. Daarnaast is het draagcomfort van turnleertjes op de pols niet optimaal, zoals ook Yuri van Gelder in 2013 heeft ervaren met een pijnlijke wond op de bevestigingsplaats van het leertje op zijn pols.

 

Het afscheuren van turnleertjes komt vaak onaangekondigd en te vroeg in de levenscyclus van de turnleertjes: soms al na enkele dagen gebruik. Daarom zijn InnoSportNL, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), GMOS BV en InnoSportLab ’s-Hertogenbosch begin 2014 het project Gymgrips gestart met als doel om verbeterde turnleertjes te ontwikkelen die duurzamer zijn, meer comfort bieden en de turner meer vertrouwen geven.

 

Momenteel is het lab bezig met het testen van het tweede prototype op basis van eerdere aanbevelingen voor verbeteringen van turners op het eerste prototype.

 

De markt voor de nieuwe, duurzame turnleertjes is breder dan alleen de turners en turnsters uit de nationale selectie. Ook subtoppers en breedtesporters, nationaal en internationaal maken veelvuldig gebruik van turnleertjes.                         

 

 

Meer informatie?

Organisatie  InnoSportNL
Contactpersoon  Lennard Villafuerte
Telefoon  0264834598
E-mail  ...

Status project

Start

1 januari 2014

Eind

1 juli 2016

Lopend

Programmalijnen

  • Sportproducten

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitter