Smart Rings 2.0

Smart Rings 2.0

Doel

Het ontwikkelen van een (semi-)automatische beoordeling van de houdingstijden ("Hold Time") van krachtelementen van een ringenoefening teneinde een betere beoordeling ervan mogelijk te maken voor jury van de Europese turnbond (UEG). 

 

Projectomschrijving

In de "Slimme ringen 1.0" is er een eerste versie van kracht- en videoregistratie van een ringenoefening ontwikkeld. In dit opvolgproject wordt op vraag van de Europese turnbond (UEG) gewerkt aan de ontwikkeling van een algoritme voor (semi-)automatische beoordeling van de houdingstijden ("Hold Time") van krachtelementen van een ringenoefening. Dit met als doel om een betere beoordeling van de Hold Time tijdens Europese kampioenschappen turnen mogelijk te maken. Indien succesvol zal dit voor de jury op ringen leiden tot een betere en eerlijkere beoordeling van de houdingstijden in een ringenoefening. 

 

Force signal rings

 

Om een (semi-)automatische beoordeling van de houdingstijden te kunnen realiseren is een groot aantal datasets nodig van topturners in wedstrijden. In samenwerking met de UEG en toestellenfabrikant Janssen-Fritsen heeft het lab een meetopstelling ontwikkeld die in-competition krachtdata van beide ringen samen met video kan registreren zonder dat de turners en de wedstrijd hier enige hinder van ondervonden. Deze metingen zijn door het InnoSportLab uitgevoerd tijdens de Europese Kampioenschappen Turnen 2014 in Sofia, Bulgarije.

 

Laptop rings

 

Lees hier de aankondigingstekst van de UEG over de "Smart Rings"

 

De verkregen data van het EK zijn vervolgens geanalyseerd samen met de jurybeoordelingen van de houdingstijden van de 5 juryleden van het Execution panel ("E-jury). Uit de analyse bleek een urgente noodzaak voor een betere bepaling van de houdingstijden  van krachtelementen van topturners tijdens internationale wedstrijden.

 

Hierop werd een vervolgproject voor 2015 gedefinieerd waarin het InnoSportLab 's-Hertogenbosch in samenwerking met UEG en Gymnova een jurytool ontwikkelt waarmee de jury tot een betere en objectievere beoordeling van de houdingstijden van krachtelementen tijdens internationale wedstrijden kan komen.

 

Yordan Yovchev Smart Rings Sofia 2014 Arno-Maurice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie?

Organisatie  InnoSportLab 's-Hertogenbosch
Contactpersoon  Maurice Aarts
Telefoon  +31(0)628351624
E-mail  ...

Status project

Start

1 januari 2014

Eind

31 december 2014

Afgerond

Programmalijnen

  • Prestatiemonitoring

Tags

Partners


Delen:
FacebookTwitter