RSS

RSS

Wat is RSS

InnoSportNL biedt haar artikelen en nieuwsupdates aan via RSS. Dat staat voor ‘really simple syndication' en het is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van de nieuwste informatie op onze websites. Bij een abonnement op één van de RSS-feeds krijgen bezoekers iedere keer een melding zodra er een nieuw item online wordt geplaatst. De kop en de eerste regel van het nieuwe bericht verschijnen dan in beeld. Wie doorklikt komt, op de website zelf, bij het hele bericht uit. RSS is gratis.

 

Hoe gebruik ik RSS?

Om RSS-feeds te bekijken heeft een computergebruiker een 'RSS-lezer' nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van favoriete websites op het beeldscherm. Met deze zogenoemde ‘reader' abonneert de gebruiker zich op de RSS-feeds die hij wil ontvangen. Bij updates verschijnt dan automatisch een melding.

 

Waar vind ik een RSS-lezer?

Er bestaan verschillende RSS-readers. Voor ieder besturingssysteem zijn meerdere programma's beschikbaar om feeds te bekijken en te beheren.

 

Windows

SharpReader, een simpel programma dat doet wat het moet doen.

 

Mac OS X

NetNewsWire, elegant programma, gemakkelijk in gebruik.

 

Linux

Straw, goede nieuws-aggregator.

 

Web

Bloglines, lees RSS-feeds vanaf elke browser. Met indicator voor nieuwe feeds.

Meer RSS-programma's op blogspace.com/rss/readers en elders op het web.

 

Hoe abonneer ik mij op RSS-feeds van InnoSportNL?

Op elke rubriekspagina op onze website waar een RSS-feed beschikbaar is, staat een vermelding ‘RSS' (rechtsboven). Door op de link te klikken, verschijnt vanzelf de webpagina met de zogeheten xml-code. Het internetadres van deze pagina kan worden gebruikt in de RSS-lezer om een abonnement op één van de feeds te nemen.

Delen:
FacebookTwitter